Младежкият център в Пловдив скоро отваря врати (СНИМКИ)

mladejki_centar (2)

Зам.- кметът на Пловдив Петър Зехтински инспектира новопостроения Младежки център на Гребната база, който ще бъде официално открит до края на месец октомври. Сградата разполага с блок за настаняване с 40 легла и интерактивен образователен център.

Проектът е на стойност  2 243 320 лева. Той  има за цел да интегрира младежи от уязвими групи и да подобри качеството на живот на младите хора в неравностойно положение.

Община Пловдив надгради проекта на младежкия център като изгради 3 футболни , 2 баскетболни и  1 волейболно игрище. Поставени са 4 маси за тенис на маса, 2 фитнеса на открито и пътека за бягане. Отпуснатите допълнително средства са в размер на 1 700 000 хиляди лева.

„Много е важно, че имаме осветление, което ще работи вечер. Обикновено проблемите на хората в кварталите са вечер, когато се играе до по-късно и това ще помогне за разрешаването на този проблем. Игрищата са с настилка, която е най-новата. 50 сантиметра е тревата. Отдолу има подлепващи устройства, които омекотяват ударите и не натоварват ставите”, каза Петър Зехтински

Очаква се още доставката на подвижни трибуни, които ще бъдат монтирани около игрищата за футбол. Те ще бъдат с 504 места като има възможност да се изпозват и за други събития. Предстоят довършителни дейности по маркировката на игрищата и поставянето на 8-метрови мрежи около футболните терени. Вече има  приета  и тарифа на цените за ползване

„На футболните игрища е 40 лева на час, това е най-евтината тарифа за целия Пловдив. По 10 лева на час е баскетболното игрище. 4 лева е тениса на маса“, добави още Зехтински.

На работа в  младежкия център вече са назначени  петима младежки работници, двама медиатори и управител.  Срокът на проекта  е до април 2016 година, но може  да бъде удължен до края на годината. По този начин  разходите за заплати на персонала и консумативите ще бъдат поети от финансираща програма.

Идеята на Община Пловдив е след това центърът да се самоиздържа, а  да не се отделят средства от общинския бюджет.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top