Младеж застреля домашна котка на улица „Крива“ в Асеновград

Младеж застреля котка в Асеновград

Младеж на 28 г. застреля домашна котка на улица „Крива“ в Асеновград. Инцидентът станал пред очите на малки и големи. В дома на потърпевшите днес открихме възрастната жена, която е станала свидетел на ситуацията.

Тя разказа, че със семейството на съседа си Сотир, който застреля котката, са били в добри отношения. Никога не са имали конфликти. В злощастния ден Сотир и още осем негови приятели се били събрали в двора на къщата на младежа. А жената била излязла с внучето си.

Изведнъж от улицата се чул изстрел. Бабата и внучето, които били на двора, веднага скочили да видят какво се случва. Котката, която те отглеждали от повече от седем години, излязла ранена изпод един от автомобилите.

„Ходеше, залитайки, като човек и изведнъж падна и издъхна пред очите на всички.“, разказа потресена жената. Тя допълни, че в този момент се е притеснила сериозно за децата, които са били наоколо. Четирима малчугани на възраст от 4 г. до 8 г.. Те се намирали на половин метър от мястото на стрелбата.

„Ами ако беше уцелил някое от децата, тогава какво щяхме да правим?“, пита възмутено и в същото време уплашено собственичката на застреляната котка. Тя бе категорична, че семейството й не търси възмездие. Само искат да не се размахва огнестрелно оръжие на метри от децата.

Когато го попитали защо го е направил, той не можал да отговори смислено. Незабавно след инцидента е повикана полиция. Първоначално Сотир отричал да е стрелял по животното.

По- късно, обаче, си признал всичко пред полицаите в Райнното управление на МВР в Асеновград. Асеновградчанинът е бил задържан за 24 часа в ареста, след което- освободен. В Районна прокуратура Асеновград е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за извършване на жестокост към гръбначно животно.

Подобни статии

Top