Младеж разстреля десетки в колеж в САЩ, питал ги дали са християни (СНИМКИ)

strelba (2)

9 души бяха убити, а други 7 бяха ранени при стрелба в колежа „Умпка“ в градчето Роузбърг в американския щат Орегон, след като нападател откри безразборна стрелба в една от учебните лаборатории на колежа. Това е 26-годишният Крис Харпър Мърсър, който бил убит при престрелка с полицията.

Чернокожият младеж нахлул гневно в колежа с четири огнестрелни оръжия и накарал хората да кажат коя религия изповядват. Той стрелял само по онези, които се представили като християни. Казал им, че сега ще видят Господ, само след една секунда, като ги гръмнал в главите. Самият Мърсър е бил студент в колежа.

Вестник „Дейли мейл” разкрива, че той е бил възхитен от Вестър Фланаган, който нахлу в местна телевизия и застреля водещ и оператор, след като е бил уволнен от работа.

„Осъзнах, че много хора като него са самотни и забравени, но когато пролеят малко кръв, целият свят разбира за тях”, пише Мърсър във Фейсбук през месец август.

Самият президент на САЩ Барак Обама призна в емоционално слово тази сутрин, че Щатите са държавата с най-много безразборни стрелби като тази в целия свят. Оказва се, че нападателят е бил въоръжен с полуавтоматична карабина и с 3 пистолета, които могат спокойно да бъдат закупени без разрешитерно за оръжие във всеки специализиран магазин.

Роузбърг е с население около 20 хиляди души и се намира на около 420 км южно от Портланд. В колежа се обучават около 3000 студенти.

Снимки: Дейли мейл

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top