Младеж, убил пешеходец на зебра, иска да излезе от ареста

24-годишният Милан Дивеков, който блъсна и уби 63-годишен мъж на осветена пешеходна пътека в Пловдив на 13 август, иска от Пловдивския окръжен
съд да бъде изменена мярката му за неотклонение „Задържане под стража“ в по-лека. Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 343 от НК за причиняване на смърт по непредпазливост при шофиране с превишена скорост.

Припомням, че през август пловдивският апелативен съд прати окончателно в ареста младежа, който прегазил възрастния мъж и след това бе освободен от полицията от местопрестъплението. Впоследствие бе задържан отново, след като около случая се разрази скандал. Главният прокурор Сотир Цацаров изпрати писмо до вътрешния министър Румяна Бъчварова, от което ставаше ясно, че има сериозни пропуски в разследването и че върху подсъдимия е наложен полицейски чадър.

В резултат бе назначена вътрешна проверка в полицията, резултатите от която още не са оповесетни. Скандалът доведе и до оставката на тогавашния директор на ОД на МВР в Пловдив – Пламен Узунов.

Подобни статии

Top