Млади актьори играят благотворително за Пловдивския театър (СНИМКИ И ВИДЕО)

IMG_3019

Все повече млади и талантливи творци приемат присърце каузата за събиране на средства за изгорялата сцена на Драматичния театър в Пловдив. Своя принос за опожарената сцена в града под тепетата тази вече ще дадат и актьорите от театър „Реплика“, съвместно с фондация „Арт Проджектс“.

„Мечтата на Наташа“ е спектакъл, подходящ за каузата, защото е натоварен със социални теми, сподели часове преди представлението режисьорът и актьор Ованес Торосян. Младият творец признава, че се чуства здраво свързан с града под тепетата, тъй като дядо му е роден в Пловдив, а прадядо му е погребан в арменските гробища.

„Това, което правим за театъра е само капка в морето, но е важно хората да не забравят какво се случи и да се борят“, обясни мотивите за каузата Торосян. Всички от екипа са единодушни, че основната роля на изкуството е да предизвиква размисъл по истински важни и наболели теми, а зрителите да откриват смисъла на живота в малките, но значими постъпки.

Автор на драматургията е Ярослава Пулинович, преводът е на Азаля Саркисян. В ролите пловдивчани ще могат да видят Милена Ерменкова, София Рухова, Ася Димитрова и Александър Томов. Целият екип е съставен от млади, позитивни и вярващи в доброто творци, които даряват с цялото си сърце труда си за Драмата.

В „Мечтата на Наташа“ се разказват истории за младостта. Представлението е издържано в стилистиката на документалния театър, няма за цел да размахва пръст и да поучава, дори напротив – всеки трябва сам да открие темата, която най-силно го вълнува. Спектакълът се представя в рамките на благотворителния проект „Театър на добродетелта”, който е част от платформата Нощ на театрите.

Всички средства събрани от продажбата на билети тази вечер ще бъдат дарени на Пловдивския театър. Директорът на Драмата Кръстьо Кръстев сподели пред DCNEWS, че в най-скоро време очаква потвърждение от Министерството на културата за превеждане на необходимите средства, с които да се започне ремонтът.

4 млн. 188 хил. лв. е сумата, необходима за пълното възстановяване на Пловдивския театър. „Всички в Министерството са съпричастни и работят, обаждат се редовно и лично министърът ме увери, че ремонтът ще започне тази година“, каза Кръстев.

Директорът изказа своите благодарности към режисьора на „Мечтата на Наташа“ Ованес Торосян и към всички, които са съпричастни и помагат с каквото могат за възстановяване на емблематичната сграда. „Трябва да се научим да бъдем по-добри и по-малко подозрителни. Дано да бъдем“, пожела си за финал Кръстьо Кръстев.

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top