Млади архитекти с проект за градско градинарство в „Северен“

11181214_10152967499278333_8790157700402664333_n

Във връзка с подготовка на архитектурния фестивал „ONE ARHITECTURE WEEK 2015”, който ще се проведе на територията на район „Северен” от 18 до 27 септември, днес кметът на района инж. Ральо Ралев инспектира започналите подготвителни дейности.

Организатор на фестивала е Фондация „Едно“ за култура и изкуства с мениджър продукция Костадин Георгиев, а самото мероприятие ще се проведе в тревните площи покрай река Марица в участъка от площадката за отглеждане на домашни любимци до паркинга срещу Новотел Пловдив.

Програмата на архитектурния фестивал ще включва провеждане на намеса в градска среда, наречено Градско градинарство, състоящо се в засаждане на декоративни храсти от вида шипка, лавандула, билки и цветя на площ около 100 кв. м.

Целта на мероприятието е да бъде провокирано социално мислене на участниците и възможност за сплотяване и обединяване на различни типове и групи хора, занимаващи се с обща дейност, по пример на много други световни градове.

В Пловдив тази инициатива е първа по рода си, тя е нещо ново и различно и ще бъде изцяло подпомогната от районната администрация на район „Северен”.

Снимка: Фейсбук/One Architecture Weек

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top