Млади таланти показват графика и скулптура в галерия „Пловдив“

С експозиция, обединена под името „Фигуратив“, стартира 2015-та година за галерия „Пловдив“. 10 млади автори ще покажат тази вечер свои творби – графика и скулптура, във фоайето на първия етаж на Общинския съвет.

Участници в проекта са Цветелина Велкова, Милица Стефанова, Ваня Топузлийска, Силвия Дойкова, Силвия Донева, Дияна Иванова, Никола Колев, Мария Начева, Петя Узунова и Мня Манева. Младите таланти са завършили бакалавърска степен в АМТИИ и продължават своето обучение в квалификационна степен „магистър“. Техни преподаватели са съответно доц. Генадиев – графика, доц. Статкова – сценография и доц. Костадинов – скулптура.

Обединява ги и търсенето на изказ на необятната тема „Фигура“. Със средствата на графиката и в материал те ще споделят своите виждания за фигурата.

Най-сложното и обобщаващо понятие в житейски и в творчески аспект е думата „фигура“. Тя описва образ, форма, изображение, лице, вид, очертание, тяло. Може да обобщи личност, гледка и т.н. И точно в това широко поле на значимости групата талантливи, амбициозни и млади творци ще представи своите търсения.

Датата 13-ти януари е подбрана неслучайно. Изборът на младите творци показва липса на суеверно мислене, твърдят самите те.

Изложбата се открива днес от 18 ч. и ще радва ценителите до 27 февруари.

 

Подобни статии

Top