Младо вино ще се лее от днес в Стария град

Над 200 млади вина на 32 винарски изби от цялата страна ще могат да дегустират пловдивчани и гостите на града в 8-то издание на Дефилето на младото вино в Стария град.

Официалното откриване е днес от 14 часа в подножието на Стария град със специалното участие на виртуозния изпълнител на кавал Теодосий Спасов. То ще бъде предшествано от Дионисиево шествие, съпровождано от ансамбъл „Тракия“.

„Дефиле на младото вино“ е съпроводено и с богата културна програма, както и със специално приготвена храна за дегустациите. Участие вземат и производители на мед. Наградите за най-добрите млади бели, червени и розе вина, реколта 2016-та, ще бъдат връчени по време на „Вечерта на майсторите на виното“ на 26 ноември.

За първи път има мобилно приложение, което ще ориентира посетителите по съответните обекти. Новост е и това, че в програмата на събитието вече има снимки на къщите, където са разположени избите. Ще има и гидове – ученици от Професионалната гимназия по туризъм в Пловдив, както и студенти от Университета по хранителни технологии, които ще насочват и ще помагат при дегустациите.

Посетителите ще могат да се ориентират и по указателните табели, които ще бъдат поставени специално за фестивала.

Подобни статии

Top