Младо вино ще се лее от днес до неделя в Стария град

23 фирми ще се включат в Дефилена младото вино в Пловдив

Шестото „Дефиле на младото вино” ще бъде открито днес в Пловдив от министъра на земеделието Десислава Танева. Откриването ще бъде на Лапидариума в Стария град в 14:00 часа. Преди това по традиция гостите на Дефилето ще преминат от площад „Стефан Стамболов“ по Главната улица до Стария град в традиционното Дионисиево шествие, предвождано от ансамбъл „Тракия“.

23 винарски изби ще участват в тазгодишното издание на Дефилето.  По традиция дегустациите ще бъдат във възрожденските къщи в Стария Пловдив.  Локациите ще бъдат 11 локации, а към винопроизводителите ще се присъединят отново със своя продукция водещи месопреработвателни фирми. За първи път ще участват и производители на мед.

Вечерта на Римския стадион ще се състои спектакълът на Театъра на огъня и сенките FIRETER „Огън и вино“. С факли и танци актьорите ще разкажат една история за приказен древен свят, в който дяволът със своята магична флейта събужда отдавна заспали митични същества сред руините. А също за щастието, завистта, чистотата и опиянението от любовта и виното.

Пълната програма на „Дефиле на младото вино 2014“ вижте тук!

 

 

Подобни статии

Top