Млад фотограф набира средства за хора, останали без покрив

Фотограф помага на бедстващи хора

Нестандартна акция в подкрепа на обитателите на блока в Стамболийски, който горя на 25 ноември, организира фотографът Благовеста Симеонова. Инициативата е под надслов „Искам покрив“ и ще се проведе в периода от 13 декември до 18 януари.

Благовеста предлага фотозаснемане на различен тип коледни тържества – фирмени или индивидуални. Също така може да я потърсите и за портретни фотографии, фотосесии в домашни условия, организирани тържества. Сумата за 1 час е 50 лв. Така вие ще имате скъп спомен, а хората, останали без покрив скоро ще имат нов дом.

Самата Благовеста има жилище в кооперацията, което е отдала под наем на свой познат. „С тази акция ще помогна както на жителите на кооперацията, така и на себе си“, споделя тя. Ако сте колектив от 10 човека, достатъчно е да отделите по 5 лв., за да помогнете. В замяна на това пък ще получите професионални снимки от празничния купон.

Щетите след огнената стихия в Стамболийски са доста сериозни – необходимо е изграждането на 600 кв.м. нов покрив на цялата кооперация, като по първоначални сметки са нужни около 150 хиляди лева. Бедстващите хора се надяват на помощ от държавата, която обаче на този етап липсва.  Докато институциите нехаят за проблема, млади ентусиасти като Благовеста решават да помогнат с каквото могат.

Благовеста сподели, че до момента има само една записана фотосесия. Идеята на младата фотографка е всички включили се в кампанията да направя благодарствен материал, в който те сами да споделят защо участват. „Знам, че по това време на годината има много благотворителни събития, но се надявам да има резултат“, допълни тя.

Ако желаете да застанете пред обектива й, като така помогнете на хора в беда, потърсете я тук!

Подобни статии

Top