Мними служители на EVN са новите ало измамници

Мними служители на EVN България са новите телефонни измамници. Клиентите на дружеството се оплакват, че получават телефонно обаждане от неизвестно лице, което се представя за служител на EVN България.

Въпросните лица изискват от клиента данни – име на титуляр на партида за електроенергия, адрес, както и информация относно членове на семейството и др.

Клиентите на EVN България не са се поддали на опитите за измама и са сигнализирали в телефонния център на компанията. Регистрираните в последния месец случаи са от районите на Димитровград, Хасково, Ямбол.

Всички абонати на дружеството трябва да знаят, че случаите, когато компанията актуализира данните на своите клиенти – чрез лично посещение или по телефон – сътрудниците на EVN България се легитимират с име, фамилия и обясняват в детайли повода за посещението или обаждането.

Всеки клиент може да извърши проверка за съответния сътрудник по име, фамилия и телефонен номер в денонощния телефонен център на дружеството на тел. 0700 1 7777.

В допълнение EVN България напомня, че събиране на дължими суми за консумирана енергия или за технически услуги никога не се извършва в брой и на място от техници или отчетници на дружеството.

Съветът към клиентите на компанията е при всяко съмнение да сигнализират на денонощна телефонна линия 0700 1 7777 на дружеството и на МВР.

Подобни статии

Top