Мним адвокат от Първомай отива на съд за измама и кражба

Пловдивската районна прокуратура повдигна обвинение срещу 41-годишният Петко Д. от Първомай, за измама. Той е обвинен и за кражба на пари.

На 14 юли 2015 г. Петко отишъл със свои познати в Стамболийски, за да ремонтират улуци на къща. Те не могли да се срещнат с жената, с която имали уговорка, тъй като не била в дома си и решили да си тръгват към с. Ягодово, където живеели. По пътя срещнали свидетеля Т.К., който продавал домати на зеленчуковия пазар в Стамболийски. Той бил решил да си тръгва, когато при него отишъл Петко. Обвиняемият закупил последните домати от Т.К и попитал откъде може да се снабди с още от стоката. Така разбрал къде е дома му и че там се намирала възрастната му съпруга.

Петко Д. отишъл в къщата, позвънил на вратата и жената отворила. Пред нея обвиняемият се представил за длъжностно лице – „адвокат“ на полицията и я излъгал, че съпругът й е виновен за катастрофа. За доказателство й предал уж разпилените на пътя домати. Обяснил на жената, че нямало пострадали хора, а само щети и за да не съдят Т.К. било необходимо да предаде сумата от 240 лева. Силно разтревожена, жената предала 240 лв. на мнимия адвокат.

Докато разговаряли, той забелязал в стаята портмонето й, откъдето взел 117 лева и си тръгнал. Жената разбрала, че е измамена, когато мъжът й се прибрал и обяснил, че не е имало никаква катастрофа.

До момента Петко Д. е осъждан 17 пъти, като част от присъдите са за измами. Излязъл е от затвора през май 2015 г. Обвиняемият не се е признал за виновен. В момента се намира в ареста в Смолян.

Подобни статии

Top