Многодетно семейство дължи 16 хиляди лева наем на общината

2015-03-09_155513

Многодетно семейство дължи над 16 хиляди лева за наема на общинско жилище, което обитава повече от 17 години. В момента общината си търси парите, но семейството няма средства, за да плати наведнъж. Изгубила се е и документацията, с която петчленната фамилия е била настанена в апартамента, стана ясно по време на първата съвместна приемна на пловдивски депутати и кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров.

Костадин Стоев е баща на три деца, едното от които страда от диабет. Безработен е, работа има само съпругата му. Семейството живее от 1997 година в общинско жилище в „Тракия“, но не плаща наем. Няма и възможност, тъй като документите за настаняването на многодетната фамилия се изгубили.

„Решихме да си минем по стандартния път, почнахме да подаваме документи отново и отново, и всяка година повтаряме. В един момент нещата опряха до общината, дори и до голяма община, за да може да се реши този проблем. От общината съдействат и не ме притискат за наем, но нещата трябва да се изчистят, разказа Костадин.

По думите му дълговете обаче се трупат. В момента сумата за наема е нараснала до близо 16 хиляди лева.

Костадин Стоев се срещна с кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров и пловдивски депутати, които обещаха да му помогнат да се реши проблема му.

„Уверихме човека, че ако си заплати част от наема за годините за назад, ще му бъде разсрочена сметката, ще бъде преместен във фонд „Резервен“ и няма да останат хората на улицата“, обясни депутатът от ГЕРБ Петър Петров.

Това е първата съвместна изнесена приемна на пловдивски депутати по районите. Следващата седмица народните представители ще бъдат в район „Западен“, а впоследствие ще се срещнат с хора и в останалите пловдивски райони.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top