Много атракции за „Деня на бащата“ в Музея на авиацията

Днес от 10.00 до 18.00 часа с вход свободен и разнообразни забавления в Музея на авиацията – Крумово, филиал на Националния военноисторически музей (НВИМ) ще се проведе „Ден на бащата“, посветен на специалната връзка между детето и бащата.

„Денят на бащата“ е вече традиционен празник за НВИМ, но тази година за първи път ще се организира и от Музея на авиацията.

Посетителите ще могат да разгледат вътрешната експозиция, която представлява увлекателен разказ за издигането на българите в небето, за приноса им в авиацията, за участията им във войните и да се запознаят отблизо с летателните апарати – самолети и вертолети на бойната, транспортната, спортната и селскостопанската авиация, както и с радиолокационни станции, подвижни стартови командни пунктове и ракетни установки, разположени във външната експозиция на музея.

Специално за събитието „Военна полиция“ – Пловдив ще представи една от най-модерните и популярни военни коли „Пясъчна котка“.

Автентичното преживяване ще бъде допълнено от свободния достъп до ретро техника от Втората световна война и годините след нея като джип „Уилис“ и мотоциклети Хюндап К-750, БМВ Р-75, БМВ Р-12, ИЖ-49, М-72.

Посетителите на музея ще имат достъп до пилотските кабини на изтребителя-бомбардировач Су-22М4 и хеликоптер Ми-24Д.

Любителите на силните усещания ще могат не само да наблюдават, но и да станат участници в демонстрация на бойни приложни изкуства от 11.00 часа.

С разнообразни интерактивни изненади екипът на „Музея на авиацията“ ще стимулира творческото въображение на малчуганите. Те ще бъдат предизвикани да рисуват експонати и да създадат птици и самолети от хартия чрез изкуството оригами. Малки и големи ще се почувстват част от семейството на музея с работа по възстановяването на вертолет Ми-1.

Подобни статии

Top