Мобилен оператор с помещение в Детмаг за 43 евро/кв.м

detmag

43 евро/кв. м е най-високата цена за отдаден под наем обект в бившия Детмаг. Помещението е на частник и е отдадено за офис на един от мобилните оператори. Проверка на DCNEWS показа, че реконструкцията на сградата, която доскоро се рушеше, вече е към своя край.

Пловдивският Детмаг, който доскоро беше една от най-зле изглеждащите сгради на главната улица, се разкри пред пловдивчани в пълния си блясък. Вече са премахнати строителните платна, а първият търговец – Райна Чавушан, отвори врати.

Райна  е сред собствениците на сградата. Тя и синът й имат сергия за обувки и обущарско ателие. Доскоро двамата продаваха под козирката на сградата, а сега са разположили рафтовете си на входа към жилищната част.

Вижте как хубаво стана. Тази алуминиева дограма е много хубава, въобще съм много доволна. Това е сергия, ние за нея нищо не плащаме. Обаче вътре имаме две стаи, за които плащаме, а на последния етаж имаме апартамент, обясни Райна.

По договорка със собствениците, общината е остъклила подхода към входа за жилищната част, съобщи зам.-кметът Димитър Кацарски.  Той припомни, че реконструкцията на Детмаг „Снежанка“ започна още през март, миналата година. Тогава бе извършена реалната делба на обекта и общината придоби 65% от сградата. След това стартира търгът за общинския обект – голямо помещение на два етажа, което според администрацията не трябва да бъде разделяно.

Магазинът трябва да бъде отдаден на един собственик, т.е. да си остане голям магазин. Имахме заявка от „Хиполенд“, но за съжаление те се отказаха. Общината е определила търгове,  на които всеки желаещ може да се яви и да го наеме. Въпросът е, че за частните лица, тъй като имотите им са значително по-малки, имат вече сключени договори с бъдещи наематели, допълни Кацарски.

Миналата година се проведе първият търг за общинското помещение, а през февруари бе вторият. Тогава към него интерес прояви голяма търговска верига за детски стоки, но след това не се яви на конкурса. Впоследствие Общинският съвет намали тръжната цена до 8960 лева.

Срокът на договора за наем ще бъде 10 години, а наемателите трябва да направят вътрешен ремонт, тъй като отвътре помещенията са на груб строеж. Според изчисленията на общината вътрешната реконструкция ще струва 200 230 лева.

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top