Могат ли националите да измият срама довечера срещу рицарите от Малта?

Българският национален отбор по футбол е изправен пред огромния избор в европейската квалификация като гост на Малта. Избраниците на селекционера Ивайло Петев ще трябва да измият срама от досегашното си представяне в квалификациите, както и от последната унизителна загуба с 0:4 в приятелския мач срещу Турция в Истанбул.

Рицарите от Малта са на последно място в нашата група с актив от 1 точка, спечелена иманно срещу България в София. Нашите звезди пък са на четвъртата позиция с 5 точки, като единствено победата тази вечер в Ла Валета ще им даде някакъв шанс за третата позиция и за бараж за Евро 2016.

В състава на Петев няма нито един футболист от пловдивските отбори, в него не е включен и любимеца на „канарчетата” Тодор Неделев, който тепърва ще се доказва в своя Майнц 05, но можеше да бъде много полезен срещу малтийците.

Тази вечер от 21:45 часа е и дербито от нашата група „Н” между лидера Хърватия и втория Италия. Мачът ще бъде без публика заради наказание на хърватите. Третият в класирането тим на Норвегия пък е домакин на петия Азербайджан.

Класиране

ГРУПА H

1 Хърватия 13
2 Италия 11
3 Норвегия 9
4 България 5
5 Азербайджан 3
6 Малта 1

Снимка: bfunion.bg

Подобни статии

Top