Модел на Playboy се снима гола на свещен вулкан (СНИМКИ)

25-годишният модел на Playboy Джейлин Кук се снима гола, само по маратонки, на склона на новозеландския вулкан Таранаки. Публикуваната в „Инстаграм“ снимка на момичето, предизвика възмущението на представители на коренните жители на Нова Зеландия – маорите. За тях Таранаки е свещено място, пише Вести.Ru, позовавайки се на The Telegraph.

„Това е все едно да се снимаш гол в един от храмовете на Ватикана“, заяви представителят на маорите Денис Нгаухар. Мъжът добави, че постъпката на модела е типичен пример за неразбирането между представителите на различните култури.

Маорите смятат вулкана Таранаки за място, където са погребани предците им. Нещо повече – самото възвишение се смята за далечен роднина на някои от представителите на коренното население.

Съгласно традициите на маорите, изкачването на Таранаки се разрешава в изключителни случаи. Например – заради погребални церемонии. За всичко останало вулканът се смята за неприкосновен.

Пред медиите Джейлин Кук заяви, че специално е прочела редица материали за вулкана преди да си направи фотосесия на него.

„Никъде не открих информация за това, че той е свещено място“, каза моделът.

Девойката е решила да не премахва скандалната снимка от „Инстаграм“.

Превод: DCNEWS

Подобни статии

Top