Модерен прочит на „Лебедово езеро”, „Дон Кихот” и „Баядерка” тази вечер в Пловдив

Модерен прочит на три шедьовъра на класическото балетно изкуство представя Балет „Арабеск” на сцената на Пловдивска опера. „Лебедово езеро”, „Дон Кихот” и „Баядерка” ще бъдат интерпретирани по оригинален начин в танцовия спектакъл VIVA LA CLASSICA тази вечер от 19 часа в Дом на културата. Трупата се предвожда от Боряна Сечанова, която постави вълшебната „Лешникотрошачка” в Пловдив, както и танците в „Човекът от Ла Манча” и пластиките в „Макбет”.

В спектакъла VIVA LA CLASSICA трима български хореографи поемат риска да навлязат в напрегнатата зона между класика и съвременност и предлагат различни стратегии за оцеляване в нея.

„Дон Кихот” е театрално-емоционален разказ за възможностите на въображението и за силата на човешкия дух. Балетното произведение по музика на Рихард Щраус и хореография на Боряна Сечанова е много силно като актьорско присъствие и техника на движението.

“Лебедово езеро” предлага смела футуристична визия на костюмите и мизансцена. Прецизно придържане и цитиране на класическата композиция на движенията, които се интерпретират, разпадат и събират в нови пространствени форми и танцова динамика. Музиката е на П. И. Чайковски, а хореографията е на Анна Донева.

Хореографията на Татяна Соколова превръща ”Баядерка” по музика на Минкус в много динамично и модерно произведение, изпълнено с лекота, силна емоция и великолепно чувство за хумор.

 

Подобни статии

Top