Модерна техника превръща Пловдив в най-чистия български град (СНИМКИ)

Нови машини на чистота в Пловдив

С общо 59 нови машини за сметосъбиране Пловдив ще се почиства от днес. Техниката е на стойност над 10 млн. лв. и включва 25 сметовоза, 6 машини за вдигане на строителни отпадъци, 2 крана, 9 самосвала, 10 миячни коли и 7 сметометачни автомобила. Всички машини са брандирани в бяло и зелено – цветовете на ОП „Чистота“.

Те са доставени от фирма КМД съгласно подписания договор като подизпълнител на общинското предприятие „Чистота“, съобщи кметът на града Иван Тотев. Градоначалникът гордо заяви, че Пловдив е най-чистият град в България и че благодарение на тази инвестиция пловдивчани ще имат още един повод да се гордеят с града си.

Старата и износена техника, която до този момент обслужваше града, вече излиза от употреба, каза шефът на „Чистота“ Иван Стоянов. Новите автомобили са снабдени с джипиес система и са с екостандарт „Евро 5“, който гарантира опазване на атмосферата и почистване на града на най-високо ниво. Абсолютно забранено е с тази техника да се чисти в други общини и ако установим нарушение,ще  налагаме големи санкции на фирмата подизпълнител, допълни Стоянов.

Предстои ОП „Чистота“ да закупи още 2 мотометачни машини, 2 миячни автомобила и 2 сметовоза, произведени в Швейцария и Германия с финансов лизинг от 2 млн. лв.

Подобни статии

Top