Мокри пътища и задръствания в Пловдив - DC news

Мокри пътища и задръствания в Пловдив

Интензивен е трафикът в Пловдив, предаде  Радио „Фокус“ – Пловдив. Натоварено е движението по булевардите „Цар Борис Трети Обединител“, „Шести септември“, „Христо Ботев“, „Руски“ и „Източен“, където се образуват задръствания. Затруднено е движението и в района на Сточна и Централна гара.

Пътните настилки в областния град са мокри. В Пловдив продължават ремонтите по няколко пътни участъка. До 30 октомри остава затворено северното платно на бул.“Пещерско шосе“, в участъка от ул.“Царевец“ до ул.“Явор“. До 3 ноември е ограничено и движението по бул.“Македония“, в участъка от ул. „Даме Груев“ до бул. „Никола Вапцаров“.

В областта са въведени няколко забрани за движение на МПС. Временно ограничение на движението има по пътя Белица-Загражден-Давидково в участъка от Държавно ловно стопанство”Кормисош”, след с. Белица, до границата с област Смолян; забрана за движение има и по пътя Пловдив-Ситово-Лилково (в началото на с. Храбрино). Вследствие на поройните дъждове там имаше пропадане на пътната конструкция.

Забранено е движението на тежкотоварни автомобили над 3.5 т в двете посоки на с. Храбрино. За лекотоварните автомобили движението се отбива по обходен път. Участъкът е обозначен с пътни знаци; Затворено напълно е и платното за движение на път ІІ-86 Пловдив-Асеновград-Смолян от кръстовището между бул. „България“, ул. „Шести януари“ и ул. „Марица“ в Асеновград до кръстовището между ул. „Шести януари“ и ул. „Съединение“ в града, като транзитният трафик за и от направление Смолян е пренасочен по обходен маршрут. Изпълнението на ремонта следва да завърши до 31 октомври.

 

Подобни статии

Top