Молби за извиняване на отсъствия и частни уроци за 5 лв. в Интернет

Частни уроци в Интернет

Все по-масова става практиката учители с малък или без никакъв стаж да предлагат частни уроци в интернет пространството. Освен че могат да получат готови разработки и решени тестове чрез изпращане на SMS съобщение, учениците вече могат да си намерят и частен преподавател за скромната сума от 5 лв. на урок.

„Създайте профил, с който ще ви рекламираме сред близо 1 000 000 ученици и студенти, ползващи сайта всяка година“, така администраторите  приканват педагозите да се регистрират. Въпросът обаче е доколко млад учител без никакъв опит би могъл да подготви добре един кандидат-гимназист или кандидат-студент. В мрежата обяви пускат и опитни педагози, които все още държат труда им да се заплаща в порядъка на 20-25 лв. за урок от един астрономически час.

Проверка в сайтовете за училищни материали показва, че най-скъпи са уроците по западни езици. След тях се нареждат тези по български и литература, които подготвят зрелостниците за матура. В Пловдив учители с година опит в образователната сфера предлагат обучение на цени от 5 до 10 лв. По-опитните преподаватели обаче не са склонни да свалят тарифата и заявяват цени от 15 до 25 лв, на урок.

Молба-декларация за детски надбавки, заявление за напускане на работа и дори молба-заявление за извиняване на отсъствия по семейни причини също могат да се открият в интернет пространството. След изпращане на SMS-а, ученикът получава достъп до бланка, която само трябва да попълни и разпише.

Подобни статии

Top