Момичето, с което блудствал екстрасенсът Деси, под строй в съда

Скандалният екстрасенс Десислав Велков от Пелово отново ще се явява пред съда на 3 юни, след като днес делото срещу него в Пловдивския районен съд пак беше отложено.

Днес в съда трябваше да се яви основната свидетелка по делото и потърпевша – Деница Николова. Докато предишния път обаче момичето беше в сградата на съда, но изчакваше медиите да излязат от съдебната зала при закриване на процеса, за да не бъде снимана, днес Деница изобщо не се яви в съдебната зала.

През март съдът даде възможност на момичето да предяви граждански иск, тъй като късно бе уведомена за тази възможност. Младата дама обаче не само, че не е посочила, че иска да бъде обезщетена за нанесени вреди, но и не беше уведомила съда защо няма да присъства днес. Затова магистратите разпоредиха следващият път тя да бъде доведена принудително в съдебната зала.

Припомняме, че  Деси пуснал обяви в интернет за набиране на момичета за офис асистентки, операторки на мобилни телефони и за реклама. Три момичета, на възраст между 18 и 20 години, се отзовали на обявите и отишли в апартамент на ул. „Петко Д. Петков“, където бил „офиса“ на екстрасенса. При срещата с тях той им казвал, че ще работят на компютър като негови офис асистентки и им обещал заплати от 300 лева седмично. След като се съгласили, Велков им разказал, че е екстрасенс и има свръхестествени способности. Той обяснил, че ще демонстрира възможностите си и започнал да масажира ушите на две от момичетата. Третото момиче опипвал, докато премахвал „отрицателна енергия“. На следващия ден една от потърпевшите подала сигнал в полицията.

Десислав Велков, бе обвинен, че е блудствал с Деница, която преди това заплашил. Той бе задържан на 2 октомври, миналата година, за блудство с три момичета чрез употреба на сила и заплахи и причиняване на травми по ушите на младите жени. Днес се оказа, че те имат право да водят частно дело, тъй като причиненото спрямо тях не било престъпление.

На днешното заседание другите две момичета – Стойна Николова и Цветелина Тодорова дадоха показания за гаврите, на които са били подложени от екстрасенса.

Скандално известният екстрасенс е осъждан многократно за подобни престъпления.  През юни 2006 г. той получи година и шест месеца затвор от плевенския съд по обвинение в блудство, принудително задържане и нанасяне на средна телесна повреда.

В момента Деси е в затвора в Пловдив, тъй като е осъден от Специализирания съд по друго дело за принуда.

Подобни статии

Top