Монтесори експерти оценяват пловдивски педагози

Членове на борда на Холандската Монтесори Асоциация и членове на Монтесори Европа са на работно посещение в града под тепетата. Те са тук по покана на Община Пловдив, на което ще оценяват провежданите обучения на педагози за прилагане на метода на Мария Монтесори и на работата в детските градини, където той е въведен.

Оценката ще се осъществи от д-р Елизабет Матисен и д-р Ярд ван де Вижвер, доказани специалисти в областта на Монтесори педагогиката.

До момента те са посетили детските градини „Мир“, „Велимира“, „Майчина грижа“, „Буратино“, а утре им предстои наблюдение в „Мирослава“. По време на срещите си с екипите от преподаватели те обсъждат, дискутират и уточняват конкретни детайли на обучението по метода.

Целта на посещението им е да окажат подкрепа на педагозите от детските заведения, въвели метода Монтесори от началото на 2017 г. за подобряване качеството на услугата, както и на обменят опит и знания, които са натрупани през годините от посещенията си в различните държави.

Община Пловдив стартира своята програма за въвеждане на Монтесори педагогиката в 5-те общински детски градини в началото на 2016 година. Реалното въвеждане на метода започна в началото на 2017 г., като миналият месец лично кметът Иван Тотев връчи дипломите на първите успешно дипломирали се педагози. В следващия курс на обучение по програмата предстои да се включи още една детска градина и училище.

Подобни статии

Top