Монтират всички нови спирки в Пловдив до края на годината

Поставят табели с маршрутите на градския транспорт в Пловдив

Пълно единодушие по всички 25 точки беше регистрирано на днешното предпоследно заседание на Пловдивския общински съвет. Едно от малкото питания отправи Лилия Учкунова от Патриотичния фронт.

Тя постави въпроси за състоянието и броя на поставените спирки и заслони съгласно сключения концесионен договор между Община Пловдив и фирмата-изпълнител. Заместник-кметът Димитър Кацарски каза, че до края на годината ще бъдат монтирани всички 314 нови модули по спирките.

Кацарски заяви, че към 1 юли са поставени 307 от общо 314 спирки. Според концесионния договор остават да бъдат монтирани 7 навеси и заслони.

Забавянето за два от тях е заради съгласуване на големината.  Според Кацарски на три места в Пловдив спирките са с дълбоки бетонови основи и се изчаква премахването им от общинското предприятие „Жилфонд”.

„Други две от тях не са монтирати заради това, че предстои разширение на бул. „Васил Априлов”и спирките няма да могат да бъдат поставени на същите места. Има още една спирка, която е отпаднала от схемата, тъй като на това място вече не спира автобус. Спирките, които не са поставени до края на годината ще бъдат монтирани”, каза Кацарски.

Довършването и облагородяването на пространството около спирките не е включено в концесионния договор. Поради тази причина е сключен нов контракт с друга частна фирма.

„Относно жалбите на пловдивчани вземаме необходимите мерки. Но няма как да стане всичко наведнъж. Още повече, че наистина имаме спирки, които са с дълбоки основи. Налага се да се къртят, изкопите около тях са по-широки или изцяло се премахва част от тротоарната настилка. Това са неща, които са чисто технически, но трябва да бъдат изпълнени“, добави още Кацарски

Той допълни, че постъпилите сигнали за нередности около спирките са 175. Най-много са жалбите от район „Тракия”.

Подобни статии

Top