Монтират мантинелите на пътен възел „Скобелева майка“ (СНИМКИ)

Монтират мантинелите на пътен възел  „Скобелева майка” в Пловдив, последната част от обезопасителните прегради пристигнаха днес на обекта. От фирмата-изпълнител са категорични, че сроковете за ремонта се спазват.

В началото на месец август започва полагането на финалния пласт  асфалт, а  съоръжението ще бъде открито за движение на 28 август.  Припомняме, че заради тежкото си състояние надлезът е  затворен за движение повече от две  години.

В момента текат довършителни дейности по пътен възел„Скобелева майка”. Строителните дейности на съоръжението, подходите и  подпорните стени към него включват изпълнение на нов усилващ пласт бетон. Досега е подновена цялата пътна плоча, монтирани и са антисеизмичните демпфери, които са включени в проекта. Положена и високачастева хидроизолация.

Подменени се  стълбове и конзоли, осветителните тела и  захранващите кабели. Санирана е подпорната стена от всички страни, с което което работата по конструкцията на съоръжението вече е приключила.  В обхвата на поръчката  е  включено преасфалтирането по булевард „Цариградско шосе“  и  изграждане на лента за ляво завиване  към район „Тракия”.

„Местят се два стълба и се слага нова конзола за светофара. Организацията на движението не се променя. Работи се локализирано само в лентата, което означава, че има минимални затруднения за трафика. До края на този месец лентата за левия завой трябва да бъде завършена.”, обясни началникът на отдел ПИИ Стефан Камберов.

Във връзка с наводняването на „Скобелева майка” след по-големите дъждове Стефан Камберов заяви, че отводняване на съоръжението е ново, но водата винаги се изтича на нивото на колелото. Камберов припомни, че то е  ремонтирано през 2012, а старите решетки са  подменени с нови с по-голям капацитет.

 

 

 

 

Подобни статии

Top