Монтират нови преградни пана по пловдивски булеварди

Монтират нови преградни пана по пловдивските булреварди

Започна монтажът на нови преградни пана в разделителните ивици на основни пловдивски булеварди и улици.

Това се налага заради многото счупени и смачкани съоръжения при поредицата пътно-транспортни произшествия в последните 10-ина дни, коментира директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Васил Павлов.

Със съдействието на ОП „Чистота“ се монтират новите пана на бул. „Христо Ботев“ в района на Централна гара, на бул. „България“ – срещу парк-хотел „Санкт Петербург“, както и срещу езиковите гимназии „Пловдив“ и „Иван Вазов“.

От встъпването ми в длъжност като директор се стараем веднага да възстановяваме нанесените след катастрофи щети върху предпазните заграждения, тъй като това е важно за безопасността на гражданите, а осигуряването на тяхната безопасност е сред най-важните приоритети на Община Пловдив, отбеляза Васил Павлов.

Предстои цялостно подновяване на преградните пана на бул. „Санкт Петербург“ в зоната на Аграрния университет – от кръстовището с ул. „Менделеев“ чак до входа на парк „Лаута“, голяма част от които са бутнати не при катастрофи, а умишлено от желаещи, макар и неправомерно, по-удобно да пресекат пътното платно.

Умоляваме пешеходците да спазват правилата за движение и да пресичат на регламентираните места, а не да прескачат и бутат преградните пана, които изграждаме заради тяхната безопасност, призова директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Васил Павлов.

 

Подобни статии

Top