Монтират ново осветление в тунелите към Смолян

tunel

Монтирането на новото осветление в трите тунела на пътя между Асеновград и Смолян ще стартира през следващите седмици, в рамките на Лот 14 от програма „Транзитни пътища V“. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/. По този лот се рехабилитират общо 48 километра от пътя Асеновград- Смолян /от км 27 до км 76/.

От Агенцията уточняват, че се очаква строително-монтажните работи да приключат през октомври, тази година, като не конкретизират каква ще бъде необходимата за целта сума. Така, до края на 2015 г. преминаващите през трите тунела между Асеновград и Смолян ще могат да се радват на изцяло обновено осветление.

Старите и опасни осветителни тела бяха отстранени още през февруари, тази година. Оттогава досега временно осветление не бе поставено.

Шофьори, които преминават често през тунелите, се оплакват, че разликата за зрението, която се получава от дневната светлина и тъмнината в тунелите, е предпоставка за пътнотранспортни произшествия. Притеснени асеновградчани се питат как още не е станала някаква трагедия и ако се случи такава, кой ще бъде виновен.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top