Монтират осветление на 18 зебри в Асеновград

Жена загина при удар на пешеходна пътека в Асеновград

Стартира монтирането на осветление на 18 пешеходни пътеки в Асеновград. Осветяването на зебрите е част от мерките, които общината предприе за ограничаване на пътнотранспортните произшествия с пешеходци в града.

Осветление ще бъде монтирано на пешеходните пътеки на улица „Цар Иван Асен II” (до училище „Христо Ботев“, до сградата на Стария съвет, до Районното управление на МВР в града и в квартал „Зъбчето“). Насочени осветителни тела ще бъдат поставени също на ул. „Александър Стамболийски” – до бившия тютюнев комбинат и до училище „Петко Каравелов”, а също на ул. „Васил Левски”- до Пожарната и до жп-гарата.

Ще бъдат осветени също зебрите до училище „Св. Св. Кирил и Методий”, на бул. „България”, на улиците „Марица” и „Шести януари”, както и на ул. „Съединение” до ЦДГ „Дружба” и на ул. „ХристоБотев” до ОУ „Отец Паисий”.

Според общинското ръководстов това са най-натоварените пешеходни пътеки в града. Те ще бъдат запазени така, както са обозначени в Генералния план за организация на движението в Асеновград. Ще бъде подновена и пътната им маркировка.

Част от пешеходните пътеки в града ще бъдат заличени, тъй като са разположени много нагъсто и това увеличава риска от инциденти. На някои места ще бъдат маркирани нови или ще бъдат изградени неравности, повдигнати пътеки и т.н.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top