Монтират усилено коледните светлини в Асеновград (СНИМКИ)

В Асеновград започна усилено монтажа на коледната украса. Вече е поставена коледната елха, опъват се и светещите гирлянди по главната улица.

Очаква се светлините на коледната елха да бъдат тържествено запалени на 4 декември. С празника около елхата ще започнат коледните и новогодишните празници  в общината.

Около 40 събития са предвидени тази година в коледно-новогодишната програма на община Асеновград, съобщи ресорният зам.-кмет Мария Вълканова. В нея са включени културни, благотворителни, младежки и социални прояви.

Очаква се да се състоят десетина концерта на местни и гостуващи групи, учениците от пет асеновградски училища ще се представят със свои програми и изложби в центъра и местната библиотека. Предвидени са три благотворителни базара в подкрепа на Люси, малкия Мишо Кашидов, както и младежки благотворителен бал под егидата на кмета Емил Караиванов, средствата от който ще отидат за Николай Иванов, който в момента е в испанска клиника.

Очаква се отново да бъдат отличени десетте най-добри спортисти на Асеновград. Традиционно кулминацията ще бъде на 31 декември с голямо новогодишно тържество и грандиозни фойерверки. Оркестър „Марица“ ще се погрижи за доброто настроение на присъстващите на пл. „Акад. Николай Хайтов“.

Подобни статии

Top