Монтират 40-метрова рампа до Детската железница

Монтират рампа за Детската железница в Пловдив

Заместник-кметът „Спорт, младежки дейности и социална политика” Петър Зехтински и кметът на район „Централен” дадоха старт на строителните работи по изграждане на 40-метрова рампа за хора с увреждания в близост до „Детската железница”. Целта е постигане на по-достъпна среда за хората в нужда и майките с детски колички и е резултат от проведената през есента на миналата година „Седмица на благотворителността”.

Над 15 000 лева бяха събрани в рамките на малко повече от една седмица чрез различни благотворителни мероприятия – театрална постановка „Завещанието на целомъдрения женкар”, хип-хоп концерт на Bobo & The Gang, класове по зумба и пилатес, кулинарна академия с Ути Бъчваров, концерт с Тони Димитрова, бал с Васил Петров, танцов спектакъл „Извинявай, Живот!”, салса парти, опит за подобряване на световен рекорд, търг с вещи на известни спортисти и демонстрации, детски празник с гумени патета на река Марица. А в касичките на Българския червен кръст, поставени в хипермаркетите „Практикер”, „Карфур”, „Рила”, „Кауфланд”, „Лекси” и „Триумф”, се събираха жълти стотинки в подкрепа на каузата.

„С изграждането на рампата поставяме началото на подобряване на цялостната визия в района около „Детската железница”. Със събраните средства от тазгодишната „Седмица на благотворителността” ще направим ремонт на спирките на влакчето, а на детските площадки ще бъдат монтирани уреди за деца със специални потребности”, заяви кметът на район „Централен” Георги Титюков.

„Все пак децата са си деца и не трябва да се делят, трябва да играят заедно и да се интегрират”, добави още той.
В организирането на събитията в „Седмицата на благотворителността” 2014 година се включиха „Имидж консулт” ЕООД, Ротари клуб Пловдив – Филипопол, Аеробик студио „ЕваСпорт”, Зонта Клуб Пловдив, Ася Антонова и ПОТВ, „Таксидо ентъртеймънт” ЕООД, балет „Ера”, Dance Studio Salsa de Cuba, musculi.com, Клуб ММА „Арена Пловдив”, Национален алианс за работа с доброволци, БЧК – Пловдив, фондация „Работилница за граждански инициaтиви”.

Подобни статии

Top