Монтираха апарата от „Българската Коледа” в МБАЛ-Асеновград - DC news

Монтираха апарата от „Българската Коледа” в МБАЛ-Асеновград

Цветен ехограф от ново поколение  беше монтиран днес в детското отделение на многопрофилната болница в Асеновград. Лечебното заведение получи модерната апаратура от благотворителната инициатива на президента на Републиката „Българската Коледа”. Ехографът ще помага на специалистите при диагностиката и лечението на детските болести.

„Новата придобивка е важна и дава възможност за много по-прецизен преглед на малките пациенти”, каза мениджърът на болницата д-р Иван Червенков. Лекарите ще следят сърдечна дейност и  ще наблюдават коремните органи.

За втори път благотворителната инициатива подпомага асеновградската болница. През 2011-а година лечебното заведение получи животоспасяваща апаратура за десетки новородени. Благодарение на „Българската Коледа” в отделението по акушерство и гинекология беше доставен  нов кувьоз.

Лечебното заведение кандидатства  за европейски средства по оперативна програма „Човешки ресурси“ за по-добра и безопасна среда на труда за обновяване на рентгеновото отделение.

 

 

Подобни статии

Top