Монтираха първата табела с маршрути на градския транспорт в Пловдив

tabeli

Поставиха първата информационна карта с описани маршрути и важни забележителности на булевард „Александър Стамболийски”. Всички 314 спирки на градския транспорт ще бъдат поетапно оборудвани с цветните карти.

Кметът Иван Тотев обобщи резултатите от обществената дискусия с гражданите и каза, че след нея са премахнати голяма част от технически грешки по картите.

Картите са с размер 100 на 60 сантиметра. Табелите съдържат информация за маршрутите на автобусите в целия град. В обществената дискусия са се вкючили стотици пловдивчани , които освен за грешки са дали предложения за цветовото оформление и туристическите обекти, които да бъдат влючени. По идея на гражданите е приложен и код, който позволява електронно разчитане на картата.

„Чисто техническите грешки бяха примерно, че Небет тепе беше поставено на мястото на Централна поща. Имаше и неотбелязани спирки. Имаше линии, които бяха дублирани, като примерно една и съща линия да върви и по булевард „Васил Априлов” и по „Руски”, което няма как да стане”, обясни кметът.

Гражданите на Пловдив имат възможност да се включат и в нова инициатива във връзка със спирките. Според концесионния договор трябва да бъзат поставени 314 нови модула. Съществуват 15 свободни, които няма да се използват, защото местата за чакане не съществуват или са премахнати.

„Така че тук гражданите трябва да се обърнат към районните администрации с предложение на кои спирки да бъдат поставени тези оставащи 15 модула, които са на нефункциониращи до настоящия момент спирки. Естествено районните администрации ще вземат решение къде и как в зависимост от необходимостта“, допълни Тотев.

Иван Тотев допълни, че в Пловдив има близо 400 спирки, но модули няма да се поставят на всички. Изискването е да има поне две градски автобусни линии и по-голям брой чакащи хора.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top