Монтираха 40-тонен мост в Първенец - DC news

Монтираха 40-тонен мост в Първенец

монтираха метален мост в Първенец

По план се движи изграждането на новата подпорна стена в Храбрино и работата по изграждането на нов мост в Първенец. „Сглобена е металната конструкция на моста в Първенец. Той ще бъде изцяло метален. Смятам, че много правилно се взе решение да се направи метална, а не стоманобетонна конструкция, която щеше да забави изпълнението поне с два месеца. Конструкцията, която ще носи моста, вече е заготвена. Имаше и подготвителна работа по отношение устоите на моста. Те бяха проверени в лаборатория, а инженери-конструктори изготвиха анализ за тях.

„Вече е монтирана металната конструкция от 40 тона”, съобщи главният архитект на община „Родопи”. „Според мен нещата се движат в план – 45 дни е срокът за изпълнение. Не виждам повод за безпокойство. Всяко начало е трудно, отне време да се организират дейностите и извадим съответните съгласувателни режими, но нещата се движат по план.”, коментира кметът на „Родопи” Пламен Спасов.

В Храбрино трябва да бъде изградената подпорна стена – за целта трябва да бъдат набити 54 пилоти 5 метра в скалата със специални машини.

Кметът е доволен, че и двете проектни предложения са изготвени бързо и е благодарен за държавната помощ от служебния кабинет.

На 20 август с решение на Министерски съвет беше гласувано отпускането на допълнителни средства за Община „Родопи”, за да се справи с последиците от наводнението. Кабинетът гласува отпускане на 329 365 лева за аварийно изграждане на пътен мост над река Върлешница в село Първенец и 1 милион 248 хиляди лева за нова подпорна стена край река Дедевска в село Храбрино.

 

Подобни статии

Top