Морски приказки в стъкло от Иван Ламбров в галерия "Дяков" - DC news

Морски приказки в стъкло от Иван Ламбров в галерия „Дяков“

Изложба на Иван Ламбров

„Стъпки в пясъка“ – под това мото Иван Ламбров откри изложба в галерия „Дяков“. Картините са от стъкло и са вдъхновени от преживяванията на художника от срещите му с морето.

Това е първото представяне на Иван Ламбров в галерия „Дяков“ и творбите му са правени специално за пространството на престижния пловдивски арт салон. Приказки в стъкло – това са картините на Ламбров. Този фин материал дава големи възможности, а техниката, която много малко художници дръзват да използват, е трудна и сложна. Според галеристката Анна Дякова важното е публиката да оцени дали тази тази трудност и мъка е останала в ателието или тя личи в работите .

Иван Ламбров е от непрекъснато търсещите творци. Ученикът на проф. Тома Върбанов работи еднакво добре стенопис, живопис, акварел, витражи, скулптури и картини от стъкло.

Заслужава си да прекрачите прага на галерия „Дяков“, да се срещнете с прекрасното изкуство на Иван Ламбров и да прочетете многопластовите приказки на твореца – всяка една преживяна емоция и нежна музика.

 

Подобни статии

Top