Москов: Белодробна болница не се закрива, ще работи по 8 пътеки

Белодробна болница в Пловдив не се закрива, няма постъпили документи от принципала – общината в Министерството на здравеопазването за закриване и никога не е имало такова намерение. Това заяви в Пловдив министърът на здравеопазването Петър Москов. По думите му здравното заведение ще бъде преструктурирано. Всичко друго е наистина спекулация, допълни здравният министър след съвещанието на Националния изборен щаб на ДСБ в града под тепетата.

Част от болницата ще премине в ново, модерно отделение в УМБАЛ „Св. Георги“, където туберкулозата ще се лекува по последните модерни параметри, за това заболяване. Болница „Кудоглу“ остава да работи по осем клинични пътеки с НЗОК, посочи Москов.

Здравният министър отново подчерта категоричната си позиция, че когато някой от директорите на болниците с държавно участие излезе от финансовата дисциплина, той ще бъде заменен моментално.

В името на едно по-добро управление на много общини в страната и на прекратяване на монопола и крайната доминация на ДПС и БСП в някои общини, нашето мнение е, че сътрудничеството с ГЕРБ на местните избори е възможно. Това заяви лидерът на Демократи за силна България Радан Кънев по време на съвещанието на Националния изборен щаб на ДСБ в Пловдив.

Аз дълбоко съжалявам ако ГЕРБ не осъзнават необходимостта от това сътрудничество и са готови да поделят тези общини с БСП И ДПС, допълни Кънев.

По време на форума беше приета резолюция, която бе представена от председателя на ДСБ. Кънев призова към обединение около радикална форма на борба с корупцията по румънски модел, чрез създаване на независима антикорупционна прокуратура, разследваща висшите етажи на  изпълнителната, законодателна и съдебна власти. „Моля се обаче да не го въведем толкова бавно и мъчително като румънците, на тях им трябваха 4 парламента, за да въведат този модел, на мен ми се иска това да стане в този парламент, каза още лидерът на ДСБ.

Снимка: 24chasa.bg

Подобни статии

Top