Мостът в Първенец ще има пешеходна зона - DC news

Мостът в Първенец ще има пешеходна зона

Строят моста в Първенец

Започна строежът на нов мост в село Първенец на мястото на пропадналия в началото на август. За един ден старото съоръжение беше премахнато. До два дни ще бъдат доставени строителните материали и ще започне строителството, съобщи кметът на Община Родопи Пламен Спасов.

В края на август Министерския съвет отпусна 330 хил. лева за строежа на нов мост в село Първенец. Три големи машини за един ден разрушиха останките от пропадналото съоръжение. Жителите на селото с любопитство са наблюдавали процеса.

Разбиха на парчета и размериха по реката за подпорни стени от двете страни. Там 2 метра надолу и три навътре трябва да се вземе, за да излеят нови стъпки, където ще легне новия железен мост, обясни Стефан Янев от Първенец. Планът е първо да се налее бетон за опорните точки, след което мостът да бъде сглобен.

Работата е поверена на строителни войски. Новият мост ще бъде с две ленти за движение на автомобили от по 3 метра, както и с пешеходна алея с ширина 1.40 м. Той е от важно значение за жителите на селото, защото свързва ромската махала с центъра на селото, здравната служба, автобусната спирка, училището и детската градина.

Подобни статии

Top