Моторист подвел блъснатия от влак шофьор на прелеза

Млад шофьор блъсна седемгодишно момиченце в Пловдив

Грешна преценка на водача на лекия автомобил, блъснат от влак в Дъбене, стои най-вероятно в основата на днешната катастрофа. Загиналият мъж е от село Войнягово, предаде кореспондентът на БГНЕС от Пловдив.

По данни на очевидци, шофьорът чакал пет минути на прелеза, но потеглил след моторист, който пресякъл прелеза, без да види идващия влак. Локомотивът е блъснал колата точно по средата на прелеза. Човекът е загинал на място, наложи се да вадят тялото му, като разрежат ламарините на колата.

Междувременно от НКЖИ съобщиха, че от 11:37 часа е възстановено движението на влаковете в участъка между гарите Карлово и Баня. До приключването на работата на следствените органи и разчистването на железния път БДЖ осигуряваше превоз с автобуси на пътниците от влаковете.

Инцидентът стана около 08:20 часа в междугарието Карлово – Баня, на спирка Дъбене. От НКЖИ заявиха, че жп прелезът е съоръжен с автоматична бариера. При редовно задействана звукова и светлинна сигнализация, лекият автомобил предприел забранено преминаване. Вследствие на това, колата била ударена от товарния влак. Шофьорът загинал под смачканите ламарини.

Източник: БГНЕС

 

Подобни статии

Top