Музей събира спортните успехи в Колодрума

kolodrum (31)

Музей на спорта в едно от помещенията на новата многофункционална спортна зала Колодрума възнамерява да създаде общинската администрация в Пловдив. Дни преди официалното откриване на единствения покрит колодрум в Източна Европа, бе показан и един от най-ценните експонати, които предстоят да бъдат подредени в музея – знамето на Българския колоездачен съюз от 1901 г.

„Отечество, сила, другарство“ е девизът, който е изписан върху знамето, и който спортистите ни следват дълги години, обясни изпълнителният директор на пловдивския колоездачен клуб „Цар Симеон“ Йордан Зашев.

Капитанът и създател на „Цар Симеон“ Пламен Димов е първият, който е тествал пистата на новата спортна зала. По думите му съоръжението е най-доброто не само в България, но и в повечето европейски страни.

Колоездачната писта е от дърво сибирска лиственица, което е най-доброто за постигане на световни рекорди, каза Димов. Подземният паркинг, търговските площи и огромният капацитет на залата допълнително я правят много по-добра от повечето съоръжения в света, смята той.

Според кмета на Пловдив Иван Тотев, за да се осъществи идеята за музея, трябва да се проведат консултации със спортните клубове в града под тепетата. На утрешната сесия на ОбС ще бъде гласувано и създаването на ОП „Многофункционална спортна зала“, което на този етап ще се състои от 13 човека, които ще се занимават с поддръжката на залата, допълни градоначалникът.

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top