Музеят на авиацията отвори врати за Деня на бащата

Да се повозиш на истинско ретро военно возило е уникална възможност. Такава е и да се докоснеш до оръжия и техника, използвани през Втората световна война. Всичко това и още интересни атракции предложи вчера на посетителите си Музея на авиацията в Крумово.

Входът за всички бе свободен по повод Деня на бащата. Празникът се организира за първи път от авиомузея в Крумово. Стотици малки и големи почитатели на самолетите и военната техника се запознаха с функциите на ретро и съвременни автомбили, които могат да се използват в условия на война.

Часове наред татковци и майки разглеждаха вътрешната и външната експозиции на музея, заедно със своите деца. Свободен бе достъпът не само за снимки с експонатите. Всеки от любителите, дошъл да разгледа, имаше възможността да се качи на различни военни мотори, джипове, изтребители и други машини.

Такава, например е и сега функциониращата кола „Пясъчна котка“. Тя предизвика изключителен интерес не само у децата, а и у татковците. Военната „Пясъчна котка“ е пригодена за използване при трудни терени.

Бронирана е и е с напълно автоматичен режим на управление. Джипът „Уилис“ също не остана незабелязан. За да демонстрират функциите му и за по- голяма атракция, служители повозиха с него желаещи в двора на Музея на авиацията.

С техническите уреди вътре в самите пилотски кабини на хеликоптер Ми- 24Д и на един от изтребителите-бомбандировачи се запознаха още авиолюбителите.

Служители търпеливо обясняваха на всеки поотделно кое за какво служи. Един от пилотите на изтребителя дори сподели, че усещането и тръпката по време на полет с подобна машина са невероятни. „Страшно е в началото, после, обаче, става част от ежедневието.“, допълни авиаторът.

Освен изложените експонати, посетителите имаха възможност да наблюдават и да станат участници от демонстрация на бойни приложни изкуства.

Подобни статии

Top