Музеят на авиацията предлага „Игра на откриватели“

Night_Museums_Sept_2014_MA (27)

На 11 септември, петък, с вход свободен от 16.00 до 21.00 часа и специална програма Музеят на авиацията – филиал на Националния военноисторически музей, се включва в 11-ото издание на Нощта на музеите и галериите в Пловдив.

Специално за събитието от 19.00 до 21.00 часа музеят организира „Игра на откриватели“ в три тура, която ще стимулира въображението и изследователския дух на посетителите.

Любителите на авиацията ще могат да се потопят в автентична атмосфера и да си направят снимка с униформи и други пилотски принадлежности във фотоателие, организирано със съдействието на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив.

Акцент в програмата е съвместният проект с Центъра за неформално образование и културна дейност АЛОС, който разработва и монтира специално акцентно осветление към най-интересните експонати от външната експозиция на музея.

От 16.00 до 20.00 часа посетителите, търсещи нови усещания, ще могат да се изстрелят с тренировъчен катапулт на височина до 50 см. А между 17.00 и 19.00 часа могат да присъстват на вълнуваща демонстрация на радиоуправляеми модели самолети.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top