Музикалният театър към ЦДГ „Деница“ гостува в кметството на „Южен“

В навечерието на Цветница децата от ЦДГ „Деница“ гостуваха на кмета на район „Южен“ Борислав Инчев  с най-новия спектакъл „Цветята на малката Ида“ по приказката на Ханс Кристиян Андерсен.

Това е четвъртата авторска постановка на Музикален театър „Деница „, който е запазеният знак на детското заведение. Предишните три спектакъла, са носители на редица отличия и награди на национално ниво.

Създаването на музикален театър „Деница“ е творчески проект, реализиран в детската градина и участва в практическа част „Ден на таланта“  на организирания от Фестивална програма „Приятели на България“, МОН и Националния дворец на децата, IX-ти Национален конкурс за работещи в извънкласни и извънучилищни дейности.

Талантливите деца от подготвителни групи „Слънчице“ и „Мечо Пух“ под ръководството на учителите Елена Гърдева, Пенка Харитева, Васка Караоланова, Милена Георгиева, Светлана Рангелова и Ели Грозева – директор, представиха спектаклите „Африканска приказка“ и „Цветята на малката Ида“ и завоюваха първа награда в категория „Музикален театър“.

Изпълнението на децата създаде предпразнично настроение на всички служители и граждани в кметството на „Южен“.

Подобни статии

Top