„Музика за мъници” кани бебета с майки в операта

„Музика за мъници” е новият проект на Държавна Опера Пловдив, насочен към най-малките деца – от непроходили до 3-4 годишна възраст. „Музика за мъници” представлява активни музикални занимания за бебета и деца с придружители.

Заниманията се основават на изключително тясната връзка в тази възраст с близките и най-вече с майката. Използвайки естественият стремеж към подражание, музикален педагог поставя задачи, които майките (или други близки придружители) изпълняват, а децата имитират според възможностите и желанието си. Заниманията са съобразени с изключителната активност на децата в тази възраст и от тях не се очаква да стоят мирни на едно място.

Основните музикални дейности се включват под най-разнообразни игрови форми – пеят се песни, танцува се, свири се с детски музикални инструменти, слуша се подходяща симфонична музика.

Заниманията ще се провеждат в стаята на Г-жа Опера на четвъртия етаж на Градски дом на културата. Продължителността е около един час. Мъниците може да са придружавани от мама, татко, баба, дядо или друг роднина! За децата от 4 до 10 годишна възраст са подходящи заниманията с Госпожа Опера.

Музикалните програми за деца през април са: 4.04 и 18.04 – събота- 10 часа „Музика за мъници“ със Снежана Илинова; 18. 04 – събота – „Цветното пиано на Цвети“ – с Г-жа Опера и Цветомира Цонева; 25.04 – събота – 10 часа – „Музика за мъници“ със Снежана Илинова 11.30 часа – „Звънчетата на Деси“ с Г-жа Опера и Десислава Гюзелева; 30.04 – четвъртък – 19 часа – „Господин Кларинет на гости на Г-жа Опера“ – с Г-жа Опера и Кирил Пенчев

Подобни статии

Top