Музите на хендмейд творчеството са в „Капана“ (СНИМКИ)

Музите на красотата, стила и изящните ръчно изработени аксесоари се намират в пловдивския квартал „Капана“. Заредени с позитивна енергия,  разнообразни идеи и много любов към работата си, трите грации Дани, Катя и Софи, са познатия на всички любители на ръчното творчество екип на ателие „Муза“.

Дамите, които са и много добри приятелки, преди време решават да създадат свое собствено творческо местенце, където да творят и да черпят вдъхновение една от друга. Първоначално са се срещали по различни базари, след което постепенно откриват, че обединявайки усилията си, могат да създадат нещо красиво и полезно за всички.

Ателието отваря врати през октомври миналата година, в арт сърцето на Пловдив – квартал „Капана“. Освен в „Муза“ момичетата продължават и да участват в различни базари и събития, свързани с ръчното творчество.

Още с прекрачването на прага на ателието, пред очите ви се разкрива огромно разнообразие от бижута, картички и всякакви други хендмейд аксесоари, които оставят всяка дама без дъх и я изправят пред много труден избор. Гостоприемните домакини ви предразполагат да се почувствате наистина като у дома си и без да се усетите да прекарате цял следобед в сладки приказки и незабравими емоции около изящните изделия.

В ателието могат да се намерят аксесоари на много пловдивски творци – бижутата на Дани Запрянова, диадемите на RoShla, ръчно изработените картички, албуми, изделия от естествена кожа и още и още… Една от най-нестандартните поръчки на момичетата до този момент е за сватба в Унгария.

Тъй като булката е защитник на лешояди, е пожелала книгата за пожелания да бъде с тази тематика. В „Муза“ са успели много добре да съчетаят сватбения мотив с идеята за птиците, само с помощта на хартия и фантазия.

Наименованието „Муза“ идва спонтанно и напълно отговаря на идеята на креативните пловдивчанки.Трите често се допитват една до друга било за цветови съчетания или за материали, особено когато създават общи неща за ателието.

Момичетата не приемат останалите хендмейд творци в Пловдив като конкуренция, дори напротив – помагат си и си споделят често идеи. Важно е когато някой те надъха и ти каже, че си се справил добре и си надградил създаденото до момента, споделят музите.

Подобно на останалите си колеги, дамите са убедени, че ръчното творчество в България тепърва трябва да се развива и да бъде оценено по достойнство. Всеки един продукт е уникален и в него е вложена много любов и позитивна енергия, отделно трябва да се има предвид времето и материалите, с които не се допуска никакъв компромис.

 

Подобни статии

Top