Мъжете, които пият, по-добри в леглото

Австралийски учени  опровергаха мита, че мъжете, които пият, са по-малко способни да водят пълноценен сексуален живот.

Изследване на сътрудниците на Института за медицински изследвания Кеофом в Западна Австралия доказало, че алкохолът не само не намалява потентността, но и значително я увеличава.

Подобни твърдения се базират на данни, получени в резултат на анализирането на живота на 1580 австралийци, публикувани в научното списание Journal of Sexual Medicine.

Участниците в изследването трябвало да дадат информация какви напитки и в какво количество са изпили, а също и за това с какви проблеми се сблъскват в сексуалния си живот.

Оказало се, че сред любителите на алкохола (в умерени дози), мъжете, които имат проблеми в интимния си живот са с 30% по-малко от привържениците на чая и другите безобидни напитки.

При това учените отбелязали обратна закономерност. Тези, които изпивали до 4 порции алкохол 5 дни в седмицата признали, че не могат да се оплачат от нарушение на ерекцията.

Мъжете, които си позволявали да пият само по празници и в почивните дни, имали по-ниски показатели на сексуалните разстройства от тези, които пиели само веднъж седмично и по-малко.

Учените обаче посочват, че дори тези показатели не променят друг факт: най-големите проблеми в секса имали алкохолиците, дори и тези, които са се излекували.

Не били добри показателите и на пушачите, както и на страдащите от сърдечни заболявания.

Изводът, направен от изследването бил, че алкохолът стимулира сексуалния живот, но само приет в умерени дози.

По материали от руски информационни сайтове.
Превод DCNEWS

Подобни статии

Top