Мъжете с цветя са за предпочитане тази вечер в арт сцена „4хП“

VAleria 3

Мъже с цветя ще влизат с 50% намаление този петък на спектакъла „Албена“ в арт-сцена „4хП“, пространство за паратеатрални приключения в Пловдив. Цветята, разбира се, за единствената дама в екипа на представлението – Валерия Димитрова.

Анотацията за спектакъла е кратка: „Една жена. Трима мъже. 60 човека публика. В пространството на своята вътрешна църква. За това което ще се случи тук след пладне никой не ще иска да говори.“. Албена няма нужда от представяне, пиесата на Йордан Йовков е една от най-често поставяните в българското театрално пространство. Различното тук? Интимност. Истинност. Интерпретация. Албена не е поредната роля за Валерия. Всъщност въобще не е роля. А позиция. Позицията на една съвременна млада жена, която отказва да влезе в рамката на една или друга общност. Нейните оръжия – красивото и доброто в човека. Нейната армия са най-големите й врагове – трима мъже, които колкото и да й се противопоставят не могат да живеят без нея. Нейният единствен събеседник – Господ.

„Хубава си значи грешна?! От кога грозотата е гаранция за това, че не си грешен, Господи? А ти много ли си хубав? Толкова много, че всички изключват всякакъв грях у тебе? Наистина ли никога не си сторил грях? Ако си толкова жив, колкото съм аз, сторил си, Господи, поне веднъц. Когато си изгонил Ева от Рая, заради това, че е дала на Адам от забранения плод. Кой друг да го стори, Господи? Ако не тя, ако не жената?!“

Всичко това може да видите днес от 19:00 ч. Арт-сцена „4хП“, Пловдив, Стария град, до Етнографския музей.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top