Мъже са се преобличали в женски дрехи и през Викторианската епоха (СНИМКИ)

12

Периодът между 1837 и 1901 година е прието да се нарича Викторианска епоха по името на английската кралица, управлявала тогава. Именно по това време често са се сблъсквали добрите стари традиции и прогресивните виждания. В това време травеститите често оставали неразбрани. Но и тогава е имало мъже, облечени с дамски тоалети.

Терминът „травестит“ за първи път бил употребен през 19-ти век. С него обозначавали мъже, преоблечени в дамски дрехи, които участвали в театрални постановки или в цирков номер. А тъй като жените не били допускани в тези професии, тъй като били компрометиращи, то зрителите се забавлявали с брадати жени.

През 1870 година „истинска плесница за обществения вкус“ станали Фредерик Парк и Ърнест Бултън. Те се разходили по улиците на Лондон в образите на Фани и Стела. Това събитие дотолкова възмутило обществеността, че се обсъждало в най-висшите слоеве на обществото.

Един от първите известни нестандартни звезди е Морис Янг. През 1885 година той бил известен с псевдонима Мадам Патирини. Благодарение на фалцета си, Янг дълго време заблуждавал публиката за пола си.

През 19-ти век не е имало закони, които забраняват преобличането на мъже в женски дрехи. Единственото, за което можели да арестуват тези смелчаци, било содомия или неподобаващо поведение. Официална забрана за преобличане в дамски тоалети и публични демонстрации се появила едва през 1930 година.

Случвало се семейни двойки да облекат дрехите на партньора си, за да се позабавляват.

1. Брадата жена – образ, много популярен някога в цирка.

2. Травестит – мъж, преоблечен в женска рокля – вижте галерия.

3. Фредерик Парк и Ърнест Бултън – първите мъже, излезли по улиците на Лондон, облечени в женски дрехи.

4. Морис Янг – певец от 19-ти век, станал популярен в образа на мадам Патирини.

5. Нестандартни семейни снимки на преоблечени двойки. /Галерия/

 

По материали от сайта golbii.com

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top