Мъжки сълзи на церемонията „Почетен гражданин“ на Асеновград (СНИМКИ)

Най-висотата почит от днес имат проф. Димитър Димитраков и отец Тодор Димитров. Тържеството по удостояване със званието „Почетен гражданин на Асеновград“ се извърши в криптата на Асенова крепост в присъствието на депутати, общински служители и много гости. Отличията на двамата достойни граждани връчиха кметът д-р Емил Караиванов и председателят на ОбС-Асеновград д-р Светозар Шуманов.

„Такива събития допринасят за популяризиране на града и общината трябва да работи за рекламата на красивия Асеновград”, каза в обръщението си Димитър Димитраков – известен медик, професор по нефрология.

С треперещ от вълнение глас емблематичният за асеновградчани свещеник, отец Тодор, си пожела с достойнство да носи отличието и сила да продължи делото да служи честно на Бог и да е в помощ на всички, потърсили подкрепата му.

 

Двамата почетни граждани поведоха общоградското шествие от крепостта към Асеновград. Заедно с градоначалника д-р Емил Караиванов, граждани и гости от побратимените градове от Русия, Турция и Гърция. Пред тях енергично отмерваха пулса на празника духовият оркестър при ВВС.

„Да бъдем общност, да вярваме в доброто и да творим с делата си доброта”, каза в словото си кметът д-р Караиванов минути след церемонията по издигане на националния флаг на централния площад „Акад. Николай Хайтов”. „Днес трябва да сме заедно независимо къде сме. В емоцията си, в радостта си, в почитане на корените на асеновградчани.”

 

 

Лазерно щоу, светещи фенери и празнични илюминации ще сложат край на двудневните чествания на Празника на Асеновград.

 

Подобни статии

Top