Мъж и жена загинаха при преход в планината

Двама туристи – мъж и жена, са загинали при преход в района на връх Малък Купен в Стара планина, съобщиха от Планинската спасителна служба.

Вчера мъж и две жени са тръгнали от хижа „Амбарица“ към хижа „Дерменка“ и са се загубили, след което са се отправили към връх Ботев, а после са поели в обратна посока, предава Фокус.

В района на връх Малък Купен една от жените се подхлъзнала, мъжът тръгнал след нея и си счупил крака. Другата туристка пристигнала в хижа „Добрила“ измръзнала и в шок и дала информация за случилото се.

Сигналът към ПСС е подаден тази сутрин, след което веднага са сформирани екипи, които да издирват туристите. В акцията се включили спасители от отрядите от Сопот, Карлово, Калофер, Троян, Ловеч и Пловдив.

Телата на загубилите се туристи са намерени от техен роднина. Тялото на мъжа е открито към 11.10 часа, а на жената към 12.15 часа.

От ПСС поясниха, че мястото е отдалечено и предположиха, че транспортирането на телата ще продължи до късните часове в неделя или до ранните часове в понеделник.

Снимка: архив

Подобни статии

Top