“Мъж и половина“ – книга за сърцати читатели

“Mъж и половина“ – това е заглавието на дебютната книга на Йохан Девлетян. Сборникът с разкази с изключително занимателни сюжети, авторът е посветил на баща си, който определя като „най-добрият разказвач, който познавам“.

Книгата ще бъде представена от издателя Божана Апостолова и редактора Митко Новков на 29 април.  Йохан Девлетян има публикувани разкази в периодичния печат, отличен е в редица литературни конкурси, удостоен е и с национална награда за радиопиеса, но „Мъж и половина“ е първата му книга.

Авторът казва, че не е автобиографична, но все пак се върти около някои реални случки. Разказите в книгата са занимателни, четивни.

В тях наистина има разказ, а не само игра на думи и красиви фрази. Героите носят мощ на „повече от човек“ и както авторът казва – не е необходимо да си мъж, за да си човек и половина и затова избира разказа със същото име за заглавие на книгата, макар че редакторът Митко Новков предлага името на друг разказ – „Милост“.

Митко Новков пише: „Разказите на Йохан Девлетян не са за хора със слаби сърца. Те затова така се и казват – „Мъж и половина“.

Но не са и за хора със силни, просто са за хора със сърца – топли, туптящи, търсещи. Живи и биещи. Живи за истинските стойности в живота и биещи по фалшивите“.

А единственото, което иска авторът, е повече хора да прочетат книгата, да се забавляват и ако имат сетива, ще усетят дълбочината на разказите и ще разберат посланията, които те носят.

Подобни статии

Top