Мъж от Кричим на съд за побой над пастир

Районна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт срещу 49-годишния  Малин Л. от Кричим, за причиняване средна телесна повреда на 68-годишен мъж от същия град.

Малин е предаден на съд за това, че на 9 август 2014 г. в землището на Кричим, пребил Георги Д., на 68 години, като при побоя му счупил лакътната кост.

На 9 август 2014 г. Георги Д. завел кравите си на паша край поречието на Стара река. Стадото влязло във вече пожъната нива. В същото време в съседната нива с комбайн жънел Малин Л., който започнал да гони от нивата Георги Д. и още един пастир. Малин също имал стадо от крави и възнамерявал да го отведе на паша в същата нива.

Виковете му били чути от двама рибари в района на реката. Единият от тях видял как Малин се отправил към двамата пастири. Те тръгнали да изкарват животните. Георги дочул стъпки зад себе си, обърнал се и видял Малин  да посяга към него с метална тръба. Вдигнал лявата ръка да се защити и в този момент Малин Л. го ударил с тръбата по ръката. След това издърпал тоягата от ръката му и започнал да го удря с нея по краката, ръцете, тялото и врата. Георги паднал на земята. Малин взел тоягата и тръбата и тръгнал обратно към комбайна.

Съдебно-медицинската експертиза по делото е установила, че на Георги е било причинено счупване на лакътя и кръвонасядане на предната коремна стена.

По делото са призовани осем свидетели, извършени са и експертизи, съобщиха от прокуратурата.

Подобни статии

Top